Aleksandra Spyra

aleksandra-spyra

Dane

  • Wiek: 25
  • Wzrost: 168
  • Kolor włosów: brązowe
  • Kolor oczu: brązowe

Umiejętności

Jazda na łyżwach
Jazda konna
Snowboard
Dubbing
Jazda na nartach
Pływanie
Prawo jazdy kat. B
Jazda na rowerze
Nurkowanie
Jazda na rolkach
Angielski (USA)
Angielski
Salsa
Francuski
Taniec współczesny
Taniec klasyczny
Bachata

Opis

Aktorka. Wykształcenie: absolwentka PWST w Krakowie Filia we Wrocławiu, Wydział Lalkarski /2017/

Nadto ukończyła kurs aktorstwa filmowego w Los Angeles/Subsidiary of New York Film Academy /2014/ oraz kurs aktorstwa w Montgomery College w Rockville /2014-2015/.

Debiut teatralny: 2016. 01. 19 - jako Malgosia w przedstawieniu JAŚ I MAŁGOSIA w reżyserii Roberta Dorosławskiego w Teatrze im. A. Mickiewicza w Częstochowie.

Spektakl dyplomowy dramatyczny: 2016 - jako Penelope w przedstawieniu SKÓRA Olo Horeskina w reżyserii Konrada Dworakowskiego, Teatr PWST we Wrocławiu.

 

  • dodatkowe umiejętności artystyczne: piosenka aktorska, animacja dla dzieci
  • dodatkowe umiejętności taneczne: bachata (rodowód z Dominikany, porównywana do bluesa), taniec klasyczny i współczeny (stopień podstawowy)
  • język obcy: angielski - stopień biegły (akcent amerykański)
  • dodatkowy język obcy: francuski - stopień podstawowy

Filmografia

Obsada aktorska:

  • 2017 O MNIE SIĘ NIE MARTW, Serial fabularny, Obsada aktorska (Właścicielka restauracji)
  • 2016 DĘTKA, Film fabularny - krótkometrażowy, Obsada aktorska (Matka chłopca) 
  • 2016 M JAK MIŁOŚĆ, Serial fabularny, Obsada aktorska (Ela - Niania Helenki) 1206, 1220, 1265
  • 2016 APATIA, Etiuda studencka, Obsada aktorska (Ola)
  • 2011 PLACEBO, Film fabularny - krótkometrażowy, Obsada aktorska (Aktorka)
  • 2011 ORIGAMI, Etiuda studencka, Obsada aktorska (Ona)
  • 2010 BIAŁE KOSZULE, Etiuda studencka, Obsada aktorska (Ona)

Dorobek sceniczny

  • 2016 "4."12 i koniec" - reż. Agata Duda-Gracz, rola: Rewolucjonistka; wystawienie Teatr Muzyczny Capitol we Wrocławiu, 37. Przegląd Piosenki Aktorskiej we Wrocławiu
  • 2016 "Pomazani" - reż. Piotr Ratajczak, rola: Poetka
  • 2016 "Skóra" Olo Horeskina - reż. Konrad Dworakowski, rola: Penelope; spektakl dyplomowy dramatyczny, wystawienie Teatr PWST we Wrocławiu
  • 2016 "Jaś i Małgosia" Roberta Dorosławskiego - reż. Robert Dorosławski, rola: Małgosia; wystawienie w Teatrze im. A. Mickiewicza w Częstochowie
  • 2015 "Caliban" na podstawie "Burzy" Williama Shakespeare'a - reż. Agnieszka Nasierowska, monodram, opieka pedagogiczna Mirosław Kocur
  • 2015 "Łowca gwiazd" - reż. Agnieszka Błaszczak, rola: Dziki Kot; opieka pedagogiczna Jerzy Bielunas
  • 2015 "Pułapka" Tadeusza Różewicza - opieka pedagogiczna Anna Twardowska, rola: Józia
  • 2015 Koncert piosenki aktorskiej - reż. Bartosz Porczyk
  • 2014 "Kurka wodna" Stanisława Ignacego Witkiewicza - opieka pedagogiczna Anna Twardowska, rola: Kurka wodna
  • 2013 "Płatnow" Antoniego Czechowa - opieka pedagogiczna Ewelina Paszke-Lowitzch, rola: Anna

Zdjęcia

Materiały filmowe

SHOWRELL aktorki


WIZYTÓWKA aktorki (English)