Bohdan Świderski

Dane

  • Wiek: 64
  • Wzrost: 185
  • Kolor włosów: siwe
  • Kolor oczu: niebieskie

Umiejętności

Niemiecki
Prawo jazdy kat. B
Bas
Karate
Rosyjski

Opis

Aktor. Wykształcenie: studiował aktorstwo w Hanowerze. Ukończył studia muzyczne we Wrocławiu - śpiew operowy /bas/.

Jest absolwentem Akademii Wychowania Fizycznego w Warszawie. Posiada niebieski pas karate. Biegła znajomość j. Niemieckiego

Filmografia

Obsada aktorska:

  • 2019 ARCHIWISTA, film fabularny, obsada aktorska rola MATTHISA
  • 2019 M JAK MIŁOŚĆ Serial fabularny Obsada aktorska (właściciel kantoru) 1410
  • 2016 NA WSPÓLNEJ, Serial fabularny, Obsada aktorska (Dziekan) 
  • 2016 NA SYGNALE, Serial fabularny, Obsada aktorska (Antykwariusz) 133, 134
  • 2016 1000 MEXIKANER, Film fabularny - telewizyjny, Obsada aktorska (Schäzing)
  • 2016 POLIZEIRUF 110, Serial fabularny, Obsada aktorska (Piotr) MUTTERTAG
  • 2015 POLIZEIRUF 110, Serial fabularny, Obsada aktorska (Marek Wiesjek) ANGST HEILIGT DIE MITTEL
  • 2015 WESOŁOWSKA I MEDIATORZY, Serial fabularny, Obsada aktorska (Paweł Piotrowski; odcinki: 26)
  • 2012 PIĄTA PORA ROKU, Film fabularny, Obsada aktorska (Niemiec)
  • 2011 DANNI LOWINSKI, Serial fabularny, Obsada aktorska (Bronski; w odcinku "Colonia")
  • 2011 DER STAATSANWALT, Serial fabularny, Obsada aktorska (w odcinku "Liebe und Hass")
  • 2011 PLEBANIA, Serial fabularny, Obsada aktorska ("wyrywny") 1632
  • 2011 TRANS BAVARIA, Film fabularny, Obsada aktorska (Oleg)
  • 2010 DIE SCHWESTER, Film fabularny - telewizyjny, Obsada aktorska (Adrian)
  • 2010 NEUE VAHR SÜD, Film fabularny - telewizyjny, Obsada aktorska
  • 2010 PLEBANIA, Serial fabularny, Obsada aktorska ("wyrywny") 1580, 1581, 1582
  • 2010 WENECJA, Film fabularny, Obsada aktorska (oficer niemiecki von Rasmus)
  • 2010 WENECJA, Serial fabularny, Obsada aktorska (oficer niemiecki von Rasmus)
  • 2009 DIE BLÜCHERBANDE, Film fabularny - telewizyjny, Obsada aktorska
  • 2008 MAŁA MOSKWA, Film fabularny, Obsada aktorska (taksówkarz)
  • 2008 MAŁA MOSKWA, Serial fabularny, Obsada aktorska (taksówkarz) 1, 2
  • 2007 - 2009 TYLKO MIŁOŚĆ, Serial fabularny, Obsada aktorska (taksówkarz, który wiózł Adama Sawickiego do hotelu a potem na lotnisko Okęcie)
  • 2007 GSG 9. DIE ELITE EINHEIT, Serial fabularny, Obsada aktorska (Zlavomir Zradevic; w odcinku "Niemandsland")
  • 2006 DAS GEHEIMNIS MEINES VATERS, Serial fabularny, Obsada aktorska
  • 2006 FAŁSZERZE. POWRÓT SFORY, Serial fabularny, Obsada aktorska (kierowca Ralf) 7, 12
  • 2006 PENSJONAT POD RÓŻĄ, Serial fabularny, Obsada aktorska (policjant) BLIZNY (111)
  • 1997 - 2016 KLAN, Serial fabularny, Obsada aktorska (Czesław Malina, prezes Okręgowego Związku Piłki Nożnej w Warszawie, kolega Igora Rutki)
  • 1993 DER GROSSE BELLHEIM, Serial fabularny, Obsada aktorska
     

Zdjęcia

Materiały filmowe






WIecej materiałów Video po zalogowaniu