Grażyna Walasek

grazyna-walasek

Dane

  • Wiek: 56
  • Wzrost: 164
  • Kolor włosów: blond
  • Kolor oczu: zielone

Umiejętności

Angielski
Prawo jazdy kat. B

Opis

Aktorka. Wykształcenie: absolwentka PWST im. L. Solskiego w Krakowie /1984/.

Aktorka Teatru im. Jaracza w Łodzi.

 

  • język obcy: angielski - stopień średniozaawansowany
  • dodatkowy język obcy: francuski - stopień podstawowy

Filmografia

Obsada aktorska:

  • 2016 POWIDOKI, Film fabularny, Obsada aktorska (kobieta w mięsnym)
  • 2015 STYPA, Etiuda szkolna, Obsada aktorska (Ewa)
  • 2014 W PIĄTEK WIECZOREM, Etiuda szkolna, Obsada aktorska 
  • 2013 POKÓJ DO WYNAJĘCIA, Etiuda szkolna, Obsada aktorska (Maria)
  • 2011 NOTORYCZNI DEBIUTANCI, Etiuda szkolna, Obsada aktorska
  • 2008 POWRÓT, Etiuda szkolna, Obsada aktorska (Matka)
  • 2005 BRACIA, Etiuda szkolna, Obsada aktorska
  • 2003 - 2005 SPRAWA NA DZIŚ, Serial fabularny, Obsada aktorska (siostra zaginionych)
  • 2002 ZŁOTE PANTOFELKI, Etiuda szkolna, Obsada aktorska
  • 2002 ŻAL, Etiuda szkolna, Obsada aktorska
  • 2001 BEZSENNOŚĆ TEJ NOCY, Etiuda szkolna, Obsada aktorska 
  • 2001 CISZA, Film fabularny, Obsada aktorska (podwładna Mimi)
  • 1999 PIŁKA, Etiuda szkolna, Obsada aktorska 
  • 1997 TRZY DNI Z ŻYCIA MAŁŻEŃSKIEGO, Etiuda szkolna, Obsada aktorska 
  • 1996 GRZECHY OJCA, Etiuda szkolna, Obsada aktorska (siostra)
  • 1995 ŚCIEMNIA SIĘ, Etiuda szkolna, Obsada aktorska 
  • 1990 LEŚMIAN, Film fabularny - telewizyjny, Obsada aktorska (Celina Sunderlandówna, kuzynka Leśmiana, przyjaciółka Dory)
  • 1989 ANATOL, Spektakl telewizyjny, Obsada aktorska (Annie)
  • 1989 CYGANERIA WARSZAWSKA, Spektakl telewizyjny, Obsada aktorska (Róża)
  • 1988 POGRANICZE W OGNIU, Serial fabularny, Obsada aktorska (Helenka, żona Piątkowskiego) 5, 6
  • 1988 TAMTEN, Spektakl telewizyjny, Obsada aktorska
  • 1987 KARUZELA, KARUZELA..., Etiuda szkolna, Obsada aktorska
  • 1987 PAN JOWIALSKI, Spektakl telewizyjny, Obsada aktorska (Helena)
  • 1987 WROTA, Etiuda szkolna, Obsada aktorska
  • 1986 GNIAZDO GŁUSZCA, Spektakl telewizyjny, Obsada aktorska (Zoja)

Lektor:

  • 2008 RADEGAST, Film dokumentalny, Lektor

Dorobek sceniczny

Zdjęcia