Katarzyna Bogdańska

Dane

  • Wiek: 49
  • Wzrost: 167
  • Kolor włosów: brązowe
  • Kolor oczu: brązowe

Umiejętności

Aerobik
Jazda na rowerze
Jazda na nartach
Pływanie
Taniec
Angielski
Gwara śląska
Rosyjski
Prawo jazdy kat. B
Tańce ludowe
Taniec towarzyski
Polski
Jazda na rolkach
Gimnastyka

Opis

Wykształcenie:

wyższe Uniwersytet Śląski Katowice

Podyplomowe Akademia Wychowania fizycznego w Katowicach

Studium Aktorskie przy Teatrze Wyspiańskiego w Katowicach prowadzone przez prof Bardiniego

Studencki zespół Pieśni i Tańca Górnoślązacy( od 1988r.)
Akademicki Zespół Pieśni i Tańca DĄBROWIACY (od 1993)

Filmografia:

  • 2017 - NA WSPÓLNEJ, Obsada aktorska (Kwiaciarka Bugajska);
  • 2017 - BARWY SZCZĘŚCIA (rola Klientka fitness)
  • 2017 - UCIEKAJĄCE PANNY MŁODE, Obsada aktorska (Policjantka śledcza);
  • 2017 - MECENAS LENA Barska (rola ławniczka) 
  • 2017 - REDAKCJA (rola dyrektor domu opieki)
  • 2017 - ŚLEPNĄC OD ŚWIATEŁ(rola gość ekskluzywnej prywatki )
  • 2017 - BARWY SZCZĘŚCIA (rola lekarz ginekolog)
  • 2017- PRZYJACIÓŁKI Obsada aktorska
  • 2015 - NA DOBRE I NA ZŁE , Obsada aktorska (Lekarz);
  • 2015 - PROKURATOR (rola: Pracownica biura)
  • 2015 - M JAK MIŁOŚĆ, Obsada aktorska (Klientka ekskluzywnego butiku);
  • 2015 - KLAN (rola dawna koleżanka Rafalskiego)
  • 2015 - SAMA SŁODYCZ (rola: Gość na pokazie Paprocki & Brzozowski)
  • 2015 - Serial SAMA SŁODYCZ ( rola Klientka zakładu fryzjerskiego)
  • 2015 - KREW Z KRWI (rola: Ekspedientka ekskluzywnego butiku)
  • 2015 - DZIEŃ DOBRY, KOCHAM CIĘ , Obsada aktorska
  • 2014 - MOJE CÓRKI KROWY, Obsada aktorska (Lekarz);
  • 2014 - PANIE DULSKIE , Obsada aktorska
  • 2014 - NA WSPÓLNEJ, Obsada aktorska (Nauczycielka);
  • 2014 - NA SYGNALE, Obsada aktorska (Lekarz stacji ratowniczej);
  • 2016 - BARWY SZCZĘŚCIA , Obsada aktorska (Lekarz ginekolog);
  • 2015 - KLAN, Obsada aktorska, (Dawna koleżanka Rafalskiego);
  • 2015 - PIELĘGNIARKI, Obsada aktorska (Matka nastoletniej córki);
  • 2015 - MAŁOLATY (rola  -matka nastoletniego syna ) 
  • 2015 - PRAWO AGATY Stala obsada (Rola protokolantka)
  • 2015 - SALON SUKIEN ŚLUBNYCH (rola Klientka salonu ,zdjęcia do czołówki serialu) 
  • 2016 - MAŁOLATY, Obsada aktorska (Elegancka kobieta-matka nastoletniego syna);
  • 2016 - GLINIARZE , Obsada aktorska (Matka uprowadzonego syna);
  • 2016 - STRAŻACY (rola uczestniczka sesji psycholoicznej) 
  • 2016 - REDAKCJA, Obsada aktorska, (Dyrektor domu opieki)
  • 2016 - SINGIELKA(Rola żona   terapia małżeńska )
  • 2016 - OJCIEC MATEUSZ Obsada aktorska (Służba więzienna).
  • 2016 - WESOŁOWSKA I MEDIATORZY (rola żona kalekiego mężczyzny) 
  • 2016 - "atak paniki" 2016(rola rodzina na urodzinach )
  • 2016 - OJCIEC MATEUSZ (rola: Klientka ekskluzywnego salonu fryzjerskiego)
  • 2016-  BARWY SZCZĘŚCIA (rola: Mieszkanka kamienicy)
  • 2018 - Przyjaciółki  stała obsada (pracownik banku Zuzy) Sezon wiosenny 2018
  • 2018 -Druga szansa- stała obsada 

    (Pracownik modowego czasopisma Boreckiej)

Reklama:

  • 2016 - HALITOMIN;
  • 2015 – ORANGE;
  • 2015 – ALIORBANK;
  • 2014 – PRAKTIKER.

Inne:
Udział w BIESIADZIE ŚLĄSKIEJ 1999 

Śpiew taniec  

prowadzonej przez  Grażynę Torbicką oraz Zbigniewa Górnego wraz z ówczesnym moim zespołem ludowym "DĄBROWIACY "


Sesja zdjęciowa do gazety PRZYJACIÓŁKA


Sesja zdjęciowa do gazety KOBIETA I ŻYCIE 2013


Oprawa taneczna odcinków świąteczno - noworocznych  programu JAKA TO MELODIA 2014
Oprawa taneczna odcinków programu JAKA TO MEL0DIA 2014-2017
Pokaz mody u Gok Wana (Gość pokazu)2014
SESJA MODOWA do gazety
DOBRE RADY 2017
SESJA MODOWA OPRAWEK  dla salonu optycznego MEGA-OPTICS  2016


Udział w telewizyjnym Show
THE BRAIN
(ROLA panna młoda )2017
Nagranie "cooking challange "

2017

Zdjęcia

Materiały filmowe