Konrad Pawicki

Dane

  • Wiek: 49
  • Wzrost: 180
  • Kolor włosów: ciemny blond
  • Kolor oczu: niebieskie

Umiejętności

Dubbing
Karate
Prawo jazdy kat. B

Opis

Aktor, poeta, autor tekstów piosenek, prezenter radiowy i telewizyjny, reżyser. Wokalista. Absolwent Wydziału Aktorskiego PWST we Wrocławiu /1990/. 

Od ukończenia studiów aktorskich występuje w Teatrze Współczesnym w Szczecinie. Współpracował także z Operą na Zamku w Szczecinie, przez 10 lat był szefem artystycznym Piwnicy przy Krypcie na Zamku Książąt Pomorskich w Szczecinie. Zagrał w blisko sześćdziesięciu przedstawieniach teatralnych. 

Debiut teatralny: 1989 - jako Jakub w przedstawieniu AKROPOLIS Stanisława Wyspiańskiego na scenie Teatru imienia Jana Kochanowskiego w Opolu.

Napisał polskie teksty do piosenek Nicka Cave'a (wspólnie z Joanną Prykowską), Jima Morrisona (razem z Ireną Naumowicz) oraz zespołu Tiger Lillies. Utwory te wykonywał w spektaklach granych na scenie Piwnicy przy Krypcie. Teraz śpiewa własne piosenki z muzyką tworzoną przez znakomitych szczecińskich kompozytorów. Występuje ze stowarzyszeniem grupy młodych muzyków pod szyldem Konrad Pawicki & Band. W 2016 roku wydał kolejną płytę ze swoimi piosenkami - "Zły 2 czyli Noc w Muzeum".

W 2016 roku został odznaczony Brązowym Medalem "Zasłużony Kulturze Gloria Artis".

Filmografia

Obsada aktorska:

  • 2016 OJCIEC MATEUSZ, Serial fabularny, Obsada aktorska (Właściciel rozlewni win) LOTERIA (225)
  • 2015 NA DOBRE I NA ZŁE, Serial fabularny, Obsada aktorska (Adwokat) ZAPOMNIJ O NIM (611)
  • 2014 NA DOBRE I NA ZŁE, Serial fabularny, Obsada aktorska (Prawnik) CZARNO NA BIAŁYM (565)
  • 2010 LINCZ, Film fabularny, Obsada aktorska (Leśniczy)
  • 2010 WINTERVATER, Film fabularny, Obsada aktorska (Policjant)
  • 2008 KRYMINALNI, Serial fabularny, Obsada aktorska (Roman) KOKS (97)
  • 2005 FALA ZBRODNI, Serial fabularny, Obsada aktorska (Rosyjski laborant) WIRUS (45)
  • 1994 AMERYKA, Spektakl telewizyjny, Obsada aktorska (Karl Rossmann)

Lektor:

  • 1999 GENIUSZ I JA, Film dokumentalny, Lektor (czytał wiersze Tadeusza Geniusza)

Teatr Współczesny w Szczecinie - od 1990 do chwili obecnej

Aktualnie występuje w spektaklach: 

  • "Raj dla opornych" - reż. Justyna Celeda, rola: Henry Lane; premiera - październik 2016
  • "Burza" - reż. Anna Augustynowicz, rola: Stefano; premiera - marzec 2016
  • "Godzina spokoju" - reż. Norbert Rakowski, rola: Michel; premiera – czerwiec 2015
  • "Akropolis" - reż. Anna Augustynowicz, rola: Izaak; premiera – marzec 2015
  • "Pocałunek" - reż. Marek Pasieczny, rola: Mężczyzna; premiera – styczeń 2014
  • "Seks dla opornych" - reż. Justyna Celeda, rola: Henry Lane; premiera - listopad 2012
  • "Pan Tadeusz" - reż. Irena Jun, rola: Jacek Soplica - Ksiądz Robak; premiera - maj 2012

Zdjęcia

Materiały filmowe

ACTING: Konrad Pawicki i Borys Szyc


CLIP piosenki pt. "Zły" Konrad Pawicki & Band