Mikołaj Stońka

Dane

  • Wiek: 32
  • Wzrost: 187
  • Kolor włosów: brązowe
  • Kolor oczu: niebieskie

Umiejętności

Angielski
Ukraiński
Rosyjski
Polski
Jazda na rolkach
Jazda na rowerze
Jazda na rowerze górskim
Jazda na skuterze
Jazda na skuterze wodnym
Jazda na łyżwach
Piłka nożna
Piłka ręczna
Lekkoatletyka
Pływanie
Siatkówka
Strzelectwo
Szermierka
Taniec
Tenis stołowy
Prawo jazdy kat. B

Opis

  • Białoruski Аktor teatralny i filmowy
  • 2012 Białoruska Państwowa Akademia Sztuk Pięknych / Wydział Aktorski
  • 2019 Uczestnik festiwalu młodej reżyserii ARTMIGRATSIA w Moskwie
  • 2016 Uczestnik X Międzynarodowej Letniej Szkoły Teatralnej STD RF
  • 2016 A master class of Robert Niznik (Prague, Czech Republic)
  • Języki: białoruski i rosyjski (С2), polski - na poziomie komunikatywnym (B1), angielski (A1)

Filmografia

  • 2020 «Labirynty» rola - Masej Syadniou
  • 2020 «Ded Morozov» rola - Esterlein (snajper), 3 seria
  • 2019 «Vspyszka» rola - Ilya Voropaev, 9 seria
  • 2019 «Khozyayka gory» rola - Denisov
  • 2019 «Peresud» rola - Dimycz
  • 2019 «Tri v odnom» epizod - realtor
  • 2019 f «Enemy lines» rola - radio operator Haris
  • 2018 «CHERNOBYL» epizod - captain Vasiliev
  • 2018 «Da, mama» gl.rola - Andrej Ivanovich
  • 2018 «Malanka» gl.rola - Anton, pisarz
  • 2017 «Moi dorogije» rola - Denis
  • 2017 «Muchtar. Novyj sled» epizod - Sierżant
  • 2015 «Na dalnej zastave» rola - Alexej Malyshkin
  • 2013 «Privet ot Katyushy» epizod

TEATR


Republikański Teatr Dramatu Białoruskiego:

  • 2020 «Profit» rola - Mykin, Dosuzhev
  • 2019 «Sirorza» rola - Gena
  • 2019 «Gendarnyja vykruntasy» rola - Viktor
  • 2018 «Charnobylskaja malitva» rola - Nauczyciel
  • 2018 «Bilet na brescki tsyagnik» gl.rola - Misha
  • 2017 «Kar'era doktara Rausa» rola - Biskup Jan
  • 2016 «Partret» gl.rola - Mężczyzna w czerni
  • 2015 «Dzied» gl.rola - Scyapan
  • 2013 «A mnie nie soramna!» - bajka, rola - Łoś
  • 2013 «Try Zhyzeli» rola - Fransua
  • 2012 «Stojki alaviany saldatsik» - bajka, gl.rola - Patsuk, kominiarz
  • 2012 «Lift» gl.rola - Andrej
  • 2009 «Historia dvuch sabak» - bajka, gl.rola - Oleg Petrovich

Niezależny projekt teatralny:

  • 2018 «GETAMY» rola - mieszkańcy wioski
  • Agencja teatralna „Alfa Theatre”:
  • 2017 «Baba Chanel» gl.rola - Nina Andreevna
  • 2016 «Noc dla kobiet 2» gl.rola - Barry

Zdjęcia

Materiały filmowe