Sabina Głuch

Dane

  • Wiek: 45
  • Wzrost: 162
  • Kolor włosów: ciemny blond
  • Kolor oczu: zielone

Umiejętności

Fitness
Gimnastyka
Jazda konna
Jazda na nartach
Jazda na rolkach
Jazda na rowerze
Jazda na łyżwach
Pływanie
Siatkówka
Skoki do wody
Snowboard
Taniec
Angielski
Gwara śląska
Prawo jazdy kat. B
Sopran

Opis

  • Absolwentka Krakowskiej PWST 1997

Filmografia ;

  • 2014 - 2017 SZKOŁA Serial paradokumentalny Obsada aktorska (nauczycielka Jolanta Żabińska)
  • 2013 DZIECIAKI Serial fabularnyObsada aktorska (mama Patryka; odcinki: 3)
  • 2009 TAK NAM SIĘ USIADŁO Film fabularny - krótkometrażowy Obsada aktorska (żona)
  • 2001 ŚWIĘTA WOJNA Serial fabularny  Obsada aktorska (Iza) ZAKOCHANI (67)

TEATR;

  • 2013 Balladyna Juliusz Słowacki role reżyseria:Babińska Natalia Teatr Polski Bielsko-Biała
  • 2013 Sferia Magda Kupryjanowicz role reżyseria:Szyngiera Katarzyna Teatr Polski Bielsko-Biała
  • 2012 Amadeus Peter Shaffer role Venticello reżyseria:Talarczyk Robert Teatr Polski Bielsko-Biała
  • 2011 Proces Franz Kafka role  Pani Wicedyrektor reżyseria:    Bała Jacek Teatr Polski Bielsko-Biała
  • 2010 Nowe Wyzwolenie Stanisław Ignacy Witkiewicz role Gospodyni reżyseria:    Marciniak Ewelina Teatr Polski Bielsko-Biała
  • 2002 Big Popiel Grzegorz Walczak role Popielica reżyseria:    Marczewski Andrzej Maria Teatr Rampa na Targówku Warszawa
  • 2001 Śluby panieńskie Aleksander Fredro role  Klara reżyseria:Jun Irena Teatr Nowy Zabrze
  • 2001 Dobrze skrojony frak Gabor Dregely role  Ewa reżyseria:Pawlak Włodzimierz Teatr Nowy Zabrze
  • 2000 Wszystko w rodzinie Ray Cooney role Pielęgniarka Oddziałowa reżyseria:    Sławiński Marcin Teatr Nowy Zabrze
  • 2000 Królowa Śniegu Hans Christian Andersen role Gerda reżyseria:Nurkowski Włodzimierz Teatr Nowy Zabrze
  • 2000 Dziady. Cześć druga Adam Mickiewicz role Dzieweczka reżyseria:    Jun Irena Teatr Nowy Zabrze
  • 2000 Tartuffe Molière role : Marianna reżyseria:Ciosek Bogdan Teatr Nowy Zabrze
  • 1998 Każdemu skarb Kuryło Elżbieta,Kwinta Tadeusz role: Dziewczyna, reżyseria:Kwinta Tadeusz teatr:Teatr Nowy im. Gustawa Morcinka Zabrze
  • 1998 Kubuś Fatalista i jego pan Denis Diderot role postać:Panna d'Aisnon reżyseria:Prochyra Jan teatr:    Teatr Nowy Zabrze
  • 1997 Jaś i Małgosia Grimm Jacob i Wilhelm wg role postać:Małgosia reżyseria:    Medwecki Jacek teatr:Teatr Zagłębia Sosnowiec
  • 1997 Zmierzch Izaak Babel role postać:Marusia reżyseria: Ostrowski Janusz teatr:Teatr Zagłębia Sosnowiec
  • 1997 Tango Sławomir Mrożek role postać:ala reżyseria:Adamek Henryk teatr:Teatr Zagłębia Sosnowiec
  • 1997 Sowizdrzał z Sosnowic Jan Nepomucen Kamiński  role postać: Dosia Rzepianka reżyseria: Bogdański Zbigniew teatr:Teatr Zagłębia Sosnowiec 
  • 1996 Yerma, czyli bezpłodna Federico García Lorca role  postać: Maria, Praczka I, Samica II reżyseria:Wilk Marek teatr: Teatr Zagłębia Sosnowiec
  • 1996 Paryżanin Magnier Claude role postać: Marie reżyseria: Leraczyk Zbigniew teatr: Teatr Zagłębia Sosnowiec
  • 1995 Pan Tadeusz Adam Mickiewicz role  postać:Zosia reżyseria:Górkiewicz Mieczysław teatr: Teatr Zagłębia Sosnowiec
  • 1995 Król Lir William Shakespeare postać:Kordelia reżyseria:Klemens Jan teatr:Teatr Zagłębia Sosnowiec
  • 1995 Królowa Śniegu Maciej Staropolski postać:  Gerda, reżyseria:  Medwecki Jacek teatr: Teatr Zagłębia Sosnowiec

 

Zdjęcia